Presenteren

Deze training helpt u bij de voorbereiding en uitvoering van een presentatie.

 

Beschrijving:

Goed presenteren is een hele kunst. Sommige mensen zijn natuurtalenten en bij anderen zit je tenenkrommend te kijken en te luisteren. Waar heeft dat nu mee te maken?

Als je regelmatig presentaties moet geven helpt deze training om goed beslagen ten ijs te komen. Denk bijvoorbeeld aan presentaties rondom producten, diensten, projecten of verandertrajecten.

 

Doelstelling:

Aan het eind van de training heeft de deelnemer die bagage gekregen die nodig is om een succesvolle presentatie te geven. De deelnemer begrijpt de noodzaak van het voorbereiden en heeft inzicht in het eigen gedrag tijdens een presentatie voor wat betreft zowel de positieve punten als de verbeterpunten.

 

Onderwerpen:

   Keuze van presentatiemiddel: powerpoint, sheets, flipover, ik

   Te gebruiken hulpmiddelen (animaties, kleuren, plaatjes)

   Gebruik van icebreakers, welke, wanneer wel, wanneer niet

   Timemanagement tijdens een presentatie.

   Voorbereiding/structurering van een presentatie

   Interactie met publiek: hoe, wanneer.

   Softskills rond presenteren: verbaal/non-verbaal, vragen beantwoorden, omgaan met spanning/weerstanden

 

Werkwijze:

De training is een afwisseling tussen het aanreiken van theorie en het direct toepassen van het geleerde door direct te doen en te ervaren. De deelnemers dienen een 2 tal presentaties voor te bereiden. Elke deelnemer geeft minimaal 1 presentatie. Aan de hand van de verschillende presentaties wordt de theorie toegelicht, feedback gegeven door trainer en andere deelnemers en worden direct tips en trucs gegeven. 

 

Doelgroep

De training is bedoeld voor iedereen die graag een goede presentatie neer wil zetten met minimaal MBO/HBO denk- en werkniveau.

 

Duur:

1 dag 

 

Studiebelasting: n.v.t.

 

Aantal deelnemers:

Maximaal 10 deelnemers

Didactisch minimum: 4 deelnemers

 

Kosten:

Op aanvraag